Har du mött fröken Missunnsamhet?

Jag är inte den som skryter eller syns. Men det här året har jag faktiskt tagit för mig. Tagit plats. Utmanat mig på många sätt eftersom jag nu mer än någonsin inser att jag bara lever här och nu.

Jag blottar mina innersta tankar. Enligt vissa för mycket. Men för mig känns det bra och då gör jag så. Jag har fått en fantastisk respons på bloggen som snart är uppe i 6000 unika läsare. Jag är faktiskt riktigt stolt över detta.

Jag har ställt mig och hållit ett antal föredrag fastän jag har scenskräck. För att jag har förstått att det hjälper andra. Självklart har jag gjort detta gratis.

Dessutom har jag gjort en bok av bloggen då efterfrågan kom på det. Allt detta har varit mitt sätt för att på något sätt nå acceptans. Det vill säga min acceptans av sjukdomen. Min terapi. Min fyrkantiga lilla psykolog. Att dessutom kunna göra något som även hjälper andra är guld värt för mig.

Jag ger er mitt innersta för att jag är trött på att allt ska vara så putsat och perfekt, och att det ska vara så förbjudet att prata om ohälsa och inre kamp. Det här är terapi för mig. Den som inte vill läsa kan låta bli.

Jag gör något aktivt. Jag kanaliserar min rädsla och ångest med allvar blandat med humor. Jag försöker nå min egen acceptans att jag har denna obotliga och med tiden elaka sjukdom. Låt mig glädjas och lägga energi på detta nu för i framtiden kanske jag inte kan göra det.

Jag hade en bok-release som blev förbaskat lyckad. Jag är tokstolt över det eventet. Jag är stolt över min neurolog och alla mina nära och kära som kom.

Jag gör ingen vinst på boken. Jag har satt ett lågt pris. Det är en medveten förlustaffär. Bokförlaget och releasen kostar mer. Men jag vill inte tjäna pengar på min sjukdom. Jag vill bara sprida kunskap och fortsätta ge det jag kan till dem som uppskattar. Så avundsjuka undanbedes.

Tro inte att jag glider på en räkmacka. Det här är en helvetes sjukdom till och från. Värre kommer den att bli då den är progressiv. Så bespara mig dina åsikter fröken Missunnsamhet. Jag lovar att du inte vill byta plats med mig. Jag är stolt över mig själv och jag tycker jag är modig.

 

 

12 reaktioner på ”Har du mött fröken Missunnsamhet?

 1. Linda april 15, 2019 / 6:28 e m

  Klart du ska vara stolt! Du är en fantastisk person och du hanterar din sjukdom på ett imponerande sätt. Jag är stolt att få ha dig som min vän. ❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

 2. Lotta april 15, 2019 / 8:06 e m

  Jag är också stolt att ha dig som vän och du är otroligt modig.

  Gillad av 1 person

 3. evalindqvist april 15, 2019 / 8:23 e m

  Du har mycket att vara stolt över. Din positiva inställning, din kämparglöd, din fantastiska familj och att du delar ditt innersta som ger oss som vill ta del av det väldigt mycket. Jag har mött många människor med denna sjukdom i mitt arbete och jag vet att den är svår. Men, är det nån som kommer fixa det här så är det du. Helt övertygad ❤️

  Mvh

  Eva Lindqvist

  Gillad av 1 person

 4. Ulla april 16, 2019 / 5:58 f m

  Självklart ska du vara stolt! Du är jättemodig och gör en enorm insats för så många med din blogg, din bok och dina föreläsningar.
  Go girl go! ❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

 5. Åsa april 16, 2019 / 6:31 f m

  Eva❤️ Det du gör är otroligt modigt och starkt ! Tro aldrig något annat! Det du åstadkommer betyder så mycket för många och att du själv får styrka av det du gör betyder allt! Jag beundrar dig och hur du hanterar livet och försöker tänka på dina klokheter när jag själv behöver lite extra styrka ! Det hjälper mig att få perspektiv ! Fortsätt framåt, du är bäst!
  Love you ❤️❤️❤️ Åsa

  Gilla

 6. Tina april 16, 2019 / 7:27 f m

  💪💪💪

  Din läsning 👍är så bra och hjälper mig i mina funderingar 🌺

  Gillad av 1 person

 7. Gunilla april 16, 2019 / 9:03 f m

  Klart du ska vara stolt över allt du gör !!. Roligt att få lärt känna dig och både ser upp och gläds med allt du gör. Är väl kul att sjukdomen kunde föra med sig något positivt. Fortsätt kör, jag hejar på dig
  Kram ❤️

  Gillad av 1 person

  • Ingrid Jansson april 25, 2019 / 6:11 e m

   Du ska vara stolt över dig själv Eva. Du är en så underbart fin person som jag gläds åt att få träffa varje dag på jobbet. Bry dig inte om personer som är missunnsamma. Bry dig bara om personer som ger dig positiv energi💙🧡💛 och undvik de som är energitjuvar. Kram

   Gillad av 1 person

   • ejnebornochparkinson april 25, 2019 / 7:38 e m

    Tack fina Ingrid 💕 Tror många stöter på en eller flera missunnsamma i olika sammanhang. Så onödigt tycker jag.

    Gilla

 8. Eva april 16, 2019 / 5:20 e m

  Din blogg och bok är:
  Superbra
  Superstark
  Superviktig
  TACK 👊🙏🏼

  Alla missunsamma snåljåpar = superonödiga

  Gillad av 1 person

 9. Tina april 17, 2019 / 5:34 f m

  Jag blir ledsen när människan har mage att vara missunnsam på någon som kämpar sig genom vardagen. Eva jag tycker att du är fantastisk ❤️🌹❤️ Och modig. Jag hade gärna varit lite mer modig 💪. Stor varm kram ❤️🙏❤️

  Gillad av 1 person

 10. Karin april 20, 2019 / 3:25 f m

  Känns som verkligen fel plats och tillfälle för den fröken. Var stolt över dig själv, jag är också stolt över dig. Fortsätt göra det du vill och kan och låt inte den fröken påverka det.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s