Men solen lyser starkt ☀️

Som jag berättade 23 maj deltar jag i en forskningsstudie på Karolinska institutet. Syftet är att hitta nya metoder för hur hjärnans aktivitet förändras för oss med parkinson. På sikt för att kunna diagnosticera tidigare.

Del 1 var att mäta MEG, dvs aktivitet i hjärnan (pyttesmå magnetfält som bildas då nervceller aktiveras. Sist jag var där hann de rigga mig med elektroder men tekniken bojkottade ju oss. Har fått ny tid för detta i slutet av juni.

Del 2 gjorde jag igår. Hjärnan avbildades rent anatomiskt av en magnetkamera MR. Låg i en magnettunnel men det gick förvånansvärt bra.

De här två mätningarna kompletterar varandra när de sedan analyserar resultatet. Och Mats gör motsvarande för den friska referensgruppen 👏🏼👏🏼👏🏼För mig är det kärlek🥰

Har nu också haft kontakt med min nya neurolog. Min tredje grekiska kvinnliga!! Vad ör oddsen för det?

Dr Nousia som jag först fick komma till via sjukvårdsförsäkringen. Hon remitterade mig sedan till Torsplan där jag fick Dr Tsitsi. Eftersom hon nu just blivit mamma har jag Dr Markaki.

Hur som helst har doktorn sjukskrivit mig på 50% månaden ut. Kroppen signalerar för mycket för att negligera och ett par stora orosmoln sveper över mig redo att slå ”klorna i mig” i de svagaste stunderna. Men solen lyser starkt! Semestern hägrar. Inte för att göra en massa utan för att bara vara och följa kroppens ups and downs.

2 reaktioner på ”Men solen lyser starkt ☀️

  1. Gunilla B Åström juni 5, 2019 / 2:11 e m

    Sköt om dig och njut av sol och värme ☀️😎 Kram 🤗

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s