🆘 Larmet gĂ„r

Mitt stressystem har Ă„terigen fĂ„tt tuppjuck. Det har inte hunnit reparera sig mellan mina kortslutningar. Jag har byggt in en kronisk underliggande stress som sjukt lĂ€tt triggas igĂ„ng. Plötsliga eller höga ljud, snabba rörelser, hög fart, för mycket prat, för mycket intryck…ja, för mig trycks allt igĂ„ng pĂ„ alarm-lĂ€ge dĂ„. För sĂ„dant som de flesta inte mĂ€rker.

Det Àr mÀrkligt att huvudet Àr sÄ hjÀrntrött och kÀnns segt som drogad kola. Behöver lugn och ro. Resten av kroppen Àr istÀllet i uppror och det poppar runt hejvilt invÀrtes dÄ kroppen av nÄgon anledning vill springa ivÀg/fly. SvÄrt att sitta still.

Ja, jag mĂ„ste vila MYCKET mer och ha ”göra-ingenting-tid”. Kuratorn pĂ„minner mig Ă€n en gĂ„ng; ”Eva, du KAN inte jĂ€mföra dig med hur du var förr. Du har helt andra förutsĂ€ttningar nu”. Fast sĂ„ tĂ€nker ju inte jag. För jag vill ju vara som vanligt.

Hon fortsĂ€tter: ”Du Ă€r högsensitiv och samtidigt prestationsinriktad. Höga krav och hĂ„rd med dig sjĂ€lv. OvanpĂ„ detta Parkinson. Du har haft flera tunga kriser och dessutom genomgĂ„tt ett trauma”.

Inte undra pÄ att kroppen Àr instÀlld pÄ fara och flykt. Det kokar invÀrtes. Morgnar och förmiddagar speciellt. Men pÄ kvÀllarna Àr det oftast bra.

AlarmlÀget krÀver mycket energi. Energi Àr en vÀldigt begrÀnsad tillgÄng i min kropp. Jag tÀnker det som en glasburk med energistenar. Förr hade jag en stor burk och nu Àr den vÀldigt liten. Energin gÄr fortare Ät nu och det mÄste jag inse och acceptera. DÄ mÄste jag ocksÄ vara selektiv med var jag lÀgger energin.

Jag kan och förstÄr i teorin men att göra rÀtt i praktiken Àr inte lÀtt. Jag har liksom kopplingsschemat framför mig och tycker det ser solklart ut men jag har ingen elektriker som kan hjÀlpa mig. Jag mÄste vara min egen elektriker.

3 reaktioner pĂ„ ”🆘 Larmet gĂ„r

  1. lottapetterssonjjgruppense december 6, 2019 / 1:55 e m

    ❀ Det Ă€r en tuff omstĂ€llning mitt i livet❀

    Gillad av 1 person

  2. Lotta december 7, 2019 / 9:36 f m

    Var rĂ€dd om dig och hushĂ„ll med energin 💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s