Sex and drugs and rock´n´roll

Visst kommer ni ihåg låten? Hur fick jag den låten i huvudet? Och hur hänger det ihop med Parkinson?
”Dricker du kaffe Eva?” frågade neurologen. Ja, det är ju gott. Oftast två koppar per dag. Det är väl ok? Mmmm, jaha, bör jag dricka 5-7 koppar per dag? Jepp, koffeinet är bra i LAGOM dos. Ok, då får jag jobba på det. Är uppe i fyra koppar per dag nu!! Haha.
”Vad tycker du om vin då Eva?” Absolut gott och trevligt. Men är förstås väldigt sparsam nu när jag äter olika mediciner och så rackarns trött. Mmmm, men alkoholen, i LAGOM dos, är bra om kroppen mår bättre/skakar mindre. Aha, kan unna mig ett glas vin med gott samvete då? Så länge det inte krockar med medicinen. Och såklart i LAGOM dos. Typiskt att min nya medicin inte är kompatibel med vin.
”Slutligen Eva, röker du?” Nehejdu, det gör jag inte och vet du vad, säger jag tokstolt, jag har ALDRIG gjort det. Ser blicken och förstår mönstret. Nää, du skojar…? Nej, jag ska INTE börja röka! Och såklart uppmanas jag inte heller till det. Men OM jag hade rökt hade nikotinet varit gynnsamt. I LAGOM dos. What…?? Börjar tro det är dolda kameran. Vem driver med mig? Jag är ju väldigt mycket renlevnadsmänniska känner jag. Det vore kanske ”gynnsamt” om Eva blev lite ”skitigare” :O
Koffein och nikotin fungerar som skyddsfaktorer. Och bromsar upp. Alkoholen har sina lugnande effekter. MEN såklart ska man inte överdosera och riskera att hamna i ett missbruk. Även om de riskerna finns som biverkningar till en del av medicinerna vid Parkinson. Eva kontrollmänniskan tycker det känns lite obehagligt.
Dans och musik är toppen för oss parkinson-sjuka. Haha, nu blir det mer fuldans i köket när vi lagar middag. Musiken är bra för motoriken, rörligheten. Och för det kognitiva. Träning är självklart kanon och där får jag ju guldstjärna. Och sex…javisst! Det finns mycket som kickar igång belöningssystemet.
Här trodde jag att jag skulle få massa förmaningar om hur jag nu borde bli en sundare människa och jäklar i min låda vad förvånad jag blev hos neurologen. Jag tror förresten ni kan gissa vilka spår jag kommer att satsa på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s