Huvudet sprängs och jag bits – andra dagen utan kaffe

Kan det vara så att jag även har en störning i det autonoma nervsystemet? Ja, men vad betyder det då? Jo, det som omfattar självstyrda processer i organ som hjärta, lungor, magsäck etc. Det som bara ska fungera. Som inte kan styras med viljan. Vem har tänkt på att vara tacksam för att det fungerar att andas, att blodet pumpas runt och att matsmältningssystemet fungerar hela den långa vägen.

Läser mig till att ”parkinsonpatienter har inte sällan en autonom dysfunktion”.  Jaha som om det inte är nog med störningar nu. Orkar faktiskt inte ta till mig vad det här innebär än. Tycker bara kroppen är lite orättvis just nu. Utredning väntar. Ville inte höra så mycket om det nu eftersom jag förstod att det var mycket smärtsamt. Vi kom överens om att vi låter det smälta in och att jag tar beslut längre fram.

Fick däremot en remiss till dietist för att prata kost. Har troligen IBS vilket jag anat i många år. Något jag KAN påverka är ju vad jag stoppar i mig. Skönt att få professionella råd. Nu ska jag köra en slags diet. En kostbehandling som innebär att jag tar bort alla fermenterbara kolhydrater. Så nu är jag i en elimineringsfas då jag strikt ska utesluta viss mat och dryck. Den här första fasen varar i två veckor. Sedan börjar ett metodiskt införande av begränsade livsmedel respektive slutligen ”otillåtna livsmedel”. En i taget. För att se vad jag reagerar på.

Jag har flera listor på vad jag får äta och vad jag inte får äta inom kategorierna LAKTOS, FRUKTOS, OLIGOSACKARIDER och SOCKERALKOHOLER. Med andra ord räcker det inte att välja laktos- och glutenfritt. Så hårda bud i Mellerud. Jag som alltid ätit precis vad ögat velat ha och aldrig behövt läsa innehållsförteckningar. Kaffet går helt bort i två veckor och jag får nöja mig med grönt te. Protein som kött, fisk och ägg är helt ok tack och lov. Inget gluten, bara bröd bakat på dinkelmjöl. Ingen laktos.

Inte kaffe. Inte vin. Inte godis. Men mörk choklad >70% tack och lov.
Inte äpplen, avocado, lök eller svamp.
Havregrynsgröt men inga fibrer blir min nya frukost.
Ja, jag har mycket att lära. Många listor är det. Plus att jag ska logga ALLT.

Utan kaffe blir jag rätt bitchig… Så stå ut med mig kära vänner i två veckor medan jag är Häxan Surtant.

IMG_9898

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s