Tänk om vi kunde fånga in mr P i en påse liksom en cysta

Båda mina två första utmaningar i vinter har gått över förväntan. Fått kickar och självförtroende att jag fixat båda och dessutom SÅ BRA! Det säger jag aldrig till mig själv annars. Hoppas den tredje planerade utmaningen blir ett crescendo nu med många intressenter 🎉

Igår skulle då bappelsinjäveln bort. Förberedelserna började i söndagskväll med dubbel descutantvagning och renböddat. Incheckad och redo på DS på måndagmorgon för ny tvagning och provtagningar. Pirrigt men min fina rumskompis utstrålade så härlig energi så vi surrade på genom draperiet. Tiden liksom försvann.

Min oro för narkos och intubation hade minskat. Jag som sövts fyra gånger tidigare i livet borde vara rationell. Men dör jag nu och aldrig vaknar upp så vet dom som behöver veta att jag älskar dem oändligt oändligt oändligt. Jag vet att oron är dum men jag kan få riktigt seriös ångest för att dö. Kan inte tänka mig att inte finnas och att inte få vara med min familj. Intubationen glömde jag nog bort helt. Fick opereras sent och tänkte mest på mat i väntan på min tur. Äta äta äta.

Vaknade i dimma och var totalt toktrött. Hoppade mellan vakenland och sovland. Mysigt lullig i huvudet. Sköööönt. Sova, sova, sova.

Vaknar till sist. Öm och svullen i buken. Laparoskopi med fyra hål i magen. Cystan på 9*8 cm var vätskefylld och fick inte spricka i buken. De förde in en slags påse och fick ner cystan i den. Drog upp mot hålet så de kunde suga ut vätskan och sedan ta ut cystan. Wow! Finmotorik. Inget för Parkinsonsjuka att pyssla med 😂

Äggstockar och äggledare drogs ut i andra hål. Inför ett sådant här ingrepp måste man flytta på andra organ som tarmar. Koldioxid blåses in vilket gör att buken sväller och det tar några dagar innan det nu ”pyser ut”. Känner mig som höggravid.

Öm i mage, öm i axelområdet (koldioxiden) och toktrött. Annars helt ok. Hade fyra mediciner innan och nu blir det en till smärtstillande ett tag. Plus spruta en gång om dagen mot blodpropp – tack och lov kommer bästa syster Åsa ner imorgon 🙏🏻😘

Hm, synd förresten att inte Mr P kan fångas i en påse och dras ut ur kroppen? Han kanske sitter och trycker nånstans i kroppen och styr nervmaskineriet mm? Har ni tänkt den tanken bästa forskare? 😜

Utmaning 2 check

4 reaktioner på ”Tänk om vi kunde fånga in mr P i en påse liksom en cysta

 1. Anna Wall december 18, 2018 / 4:58 e m

  Du är otrolig Eva !! ❤️❤️ Älskar att läsa din blogg 👍 bamsekramar från Anna
  PS vantarna kommer ner med Åsa imorgon!!

  Gillad av 1 person

 2. Mia december 18, 2018 / 7:57 e m

  Bästa goaste Eva high five på den 😘

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s