När vitsipporna blommade i Ekbacken

Det kom ett brev. Alltså på papper i brevlådan. Blev alldeles varm i själen. Det var från en annan änglamamma 😇❤️

För nästan precis sexton år sedan kom våren tidigare. Ekbacken exploderade i vitt. Vitsipporna bredde ut sig som en vit matta. Solen sken. Men den dagen som skulle vara en fantastisk dag i vårt liv blev en katastrofal dag.

Vi väntade vårt tredje barn. Vi hade gått ett par dagar över tiden och nu var det dags. Flickorna var förväntansfulla. Från att vi kom in till förlossningen tog det tjugo minuter till tösen var ute. En perfekt skapt flicka. Men det gick så fort. Ingen hann förstå situationen.

Dödfödd. Inget skrik. Slutna ögon. Nästan svarta läppar. Orörlig men varm. Vårt barn. Vår framtid. De sprang iväg med henne för återupplivning men det var för sent. Ett trauma.

Jag slogs ut totalt. Hade många minnesluckor första dygnet. Dygnen? Jag vet inte. Minns inte att hon låg på mitt bröst. Min kropp stängde också av fysiskt. Kunde inte ens sitta upp i sängen själv. Och Mats skulle hantera både sin egen sorg, mig, flickorna hemma och ta alla samtal från släkt och vänner.

Och jag är övertygad om att detta trauma orsakade hjärnskador hos mig. Hjärnan kunde inte ta in allt detta. Kan detta ha bjudit in Parkinson???

Brevet jag fick var från en fd granne. De hade upplevt precis samma. Den sommaren blev det några samtal i deras hammock. På kortet var det en bild av en hammock 😍 När jag ser en hammock känner jag värme. Terapeutiskt!

Tack finaste Titti för det stöd du gav mig. Saknar dig. Endast de som delar erfarenhet förstår. Och precis så är det nu. Parkinson har nästlat sig in. Det är guld värt att ha stödet i er andra med samma sjukdom. Största kramen till alla Parkinsonsjuka 🙆‍♀️

 

maj 2018 081

12 reaktioner på ”När vitsipporna blommade i Ekbacken

 1. emilywikman april 13, 2018 / 5:33 e m

  ❤ ❤ ❤ Det gör så ont att läsa om er ängel. Tårarna kommer samtidigt med en värme i hjärtat över att hon är oändligt älskad trots att hon inte är med er fysiskt. ❤ ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson april 13, 2018 / 5:38 e m

   Tack Emily ❤️ Hon är oändligt älskad och saknad. Men vi har tre helt fantastiska barn hos oss som vi älskar över allt annat. 😘

   Gillad av 1 person

 2. Susanne april 13, 2018 / 7:04 e m

  Sorg, kärlek och glädje över det man har i livet lyser igenom i dina ord Eva! Livet är en berg & dalbana! Kram på dig!❤😙

  Gillad av 1 person

 3. Åsa april 13, 2018 / 8:31 e m

  💞🌸💞🌸💞🌸💞🌸💞🌸💞

  Gillad av 1 person

 4. Gudrun april 15, 2018 / 9:32 f m

  Kram 🤗❤❤❤❤❤❤

  Gillad av 1 person

 5. Lotta april 18, 2018 / 12:11 e m

  <# kram till er!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s