Socialdepartementet har svarat

Tidigare i bloggen publicerade jag det mail jag skickade till socialminister Annika Strandhäll. Det handlade om bemötande av ”trasiga människor”. Detta med anledning av mitt samtal med Försäkringskassan. Jag ville bara framföra mina tankar. Här kommer svar på det.
—————————————————————————————————————————

Hej Eva

Tack för ditt brev och för att du delar med dig av värdefulla erfarenheter och synpunkter till regeringen. Jag beklagar den svåra situation som du berättar om och ber om ursäkt för att svaret har dröjt. Rådande arbetssituation har tyvärr medfört ovanligt lång handläggningstid. Jag hoppas att du kan ha överseende med detta.

Regeringen är medveten om de problem och utmaningar som finns på sjukförsäkringsområdet, till exempel att individer hamnar i kläm när de inte får det stöd de behöver. Därför har regeringen nyligen presenterat nya åtgärder för en trygg och hållbar sjukförsäkring med rätt stöd till individen:

Detta är en del av det åtgärdsprogram för en trygg sjukförsäkring med människan i centrum som regeringen presenterade tidigare i år.

Du kan läsa mer om regeringens långsiktiga och strategiska arbete på sjukförsäkringsområdet på och via sidorna Samling för friska arbetsplatser och Åtgärdsprogram för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro.

Med vänlig hälsning

Lena Bergström Wiegurd
Brevhandläggare
Socialdepartementet

3 reaktioner på ”Socialdepartementet har svarat

 1. Lotta april 18, 2018 / 12:14 e m

  Låter ju som bra intentioner – hoppas att det håller hela vägen till ett bra beslut. Snyggt jobbat Eva!

  Gillad av 1 person

 2. ejnebornochparkinson april 20, 2018 / 6:27 f m

  Jag brinner för mänskligt och respektfullt bemötande. Och att vi ser varje människa och inte tillåter att någon förminskas och bara blir ”en pinne” i statistiken.
  Reglering är såklart nödvändigt. Här verkar det ju ske förändringar och som förhoppningsvis leder framåt i praktiken också.
  MEN min poäng med mailet handlade inte om den ”hårda biten”. Utan om ”den mjuka”. Eller avsaknaden. Jag var vid tillfället mycket trasig och skör. Jag kämpade så hårt för att få det att fungera. Jag ville framåt. Försäkringskassans samtal sänkte mig för några dagar.
  BEMÖTANDE är min poäng och det lyfts inte riktigt i svaret tyvärr. Sedan är intentionerna om ”det hårda” bra. Men varför inte se HELHETEN.
  🌼☀️🌼☀️🌼☀️🌼☀️🌼

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s