Om jag ändå var hjärnforskare

För en vecka sedan anmälde jag mig till en forskningsstudie på KS. En studie för att undersöka dopaminsystemet med en ny avbildningsmarkör och för att undersöka neuroinflammation och utveckla nya metoder för diagnos. Men tyvärr föll jag på ett kriterium. Jag vill verkligen vara en del i forskningen. Men det kommer att komma fler studier.

Igår gick Lunds universitet ut med den fantastiska nyheten att ett av världens största läkemedelsbolag, Novo Nordisk, startar ett nytt stamcellsprogram i samarbete med forskare vid Lunds universitet. Malin Palmer och hennes team har utvecklat en ny metod för att få stamceller att utvecklas till nervceller som producerar dopamin. Dessa transplanteras sedan till hjärnan.

Wow!! Wow! Wow! Är så imponerad över dessa människor som forskar om något så komplicerat. Tänk om jag får möjlighet att i framtiden få genomföra en sådan operation. 🙏🏻

Idag svarar jag tack och lov bra på medicinerna. Men jag vet också att läkemedlens effekt avtar med tiden.Jag är bara i början på en livslång behandling och det känns tryggt att det kommer nya alternativa möjligheter till symptomlindring. Tacksam att läsa om forskningen. Ger mig hopp

Och kan jag inte bli en hjärnforskare så kan jag alltid bli ”labb-råttan”.

untitled

2 reaktioner på ”Om jag ändå var hjärnforskare

  1. Mariane maj 18, 2018 / 10:43 f m

    Heja forskningen o kram till labb-råttan! ❤️🙆🏼‍♀️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s