Tack Mange på Evil Eye Tattoo

Idag tatuerade jag mig!!! När jag såg bilden på dopamin-molekylen, C8H11NO2, kände jag direkt att jag ville ha den ”med mig”. På insidan av min vänstra arm. Jag tycker den är såå vacker. Och för mig betyder den förstås väldigt mycket.

Vårt centrala nervsystem består av hjärna och ryggmärg. Sedan har vi flera olika signalsubstanser i hjärnan, dvs molekyler som förmedlar nervsignaler från en nervcell till en annan i det centrala nervsystemet. En av de viktigaste signalsubstanserna är DOPAMIN. Noradrenalin och serotonin är andra.

Dopaminet har en viktig funktion för bl.a. motorik, motivation, belöning, sömn, koncentration och inlärning. Dopamin får oss att må bra. Vid Parkinsons sjukdom har man brist på dopamin. Och bristen tilltar med tiden.

Så nu har jag dopamin-tecknet intatuerat. Och inte bara jag utan även min man Mats!! När jag berättade att jag skulle tatuera detta sa han direkt att han också ville det. Det känns himla fint ❤️

9 reaktioner på ”Tack Mange på Evil Eye Tattoo

 1. Anna wall juni 7, 2018 / 5:01 e m

  ❤️❤️ Bamse kramar till er!!💪

  Gillad av 1 person

 2. Sjöberg Carita juni 7, 2018 / 10:28 e m

  Hej! Strax efter diagnos gjorde jag också en
  tatuering:-) Har funderat i 15 års tid utan att veta vilket motv som kändes rätt… När Mr P till slut erkände sin inflyttning blev det solklart.
  Ett evighetstecken med texten ”Me and Mr P”
  Min man heter Peder…❤️ Båda för evigt, och skulle en av dem lämna mig (gissa vem) så är det helt ok😄
  Ha det gott🌷

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson juni 8, 2018 / 7:34 f m

   Ja det blev tom bättre än jag kunnat hoppats. Känns extra fint att Mats ville ha den också ❤️

   Gilla

 3. Mariane juni 9, 2018 / 8:05 f m

  Vilka tuffingar! 👍 fina ni!❤️❤️

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson juni 9, 2018 / 9:29 f m

   Det var inte alls läskigt. Motivet och placeringen bidrog ju. Mange var verkligen superbra. 👍🏼

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s