Njuter av bra dagar och accepterar de sämre

Jag skriver väldigt öppet, personligt och rätt utlämnande här på bloggen. Framför allt för att jag mår bättre av att vara öppen. Så här är mitt liv. Varför dölja? Men jag gör det också för att bidra till ett mer tillåtande klimat att skriva/prata om svåra och jobbiga saker. I vår kultur ska vi vara duktiga och perfekta. Finputsad fasad. En stor bonus med öppenheten är också den feedback jag får från de som känner igen sig och som ser det som ett stort stöd att läsa. Er feedback är guld värd 🙏🏻

Bloggen bygger på mina känslor och tankar kring livet med parkinson. Det speglar mest mitt inre. Det ni inte ser. På min Facebook-sida är det en annan vinkel av mitt liv. En mer ”ytlig”. Som Facebook funkar: ”Jag har det så bra och är så duktig”. Inga ångestattacker på FB precis. Oftast mår jag ju väldigt bra ändå men som för alla andra finns sämre dagar. Då kommer också många känslor och tankar. Fast de har vi överlag svårt att dela med oss av.

Man kan tycka att de här två bilderna av mig inte alls hänger ihop. ”Lider hon av sjuk trötthet och ångestkänslor som hon skriver på bloggen när hon tex lägger ut bilder på FB att hon äter ostronplatå med sin man?”

Jo, exakt så är det!! För att orka med den här sjukdomen med skakningar, muskelvärk, ångesttryck och galen trötthet, så behöver jag massa energi. Jag tänker inte ligga och gråta under täcket resten av livet. Här ska ätas ostron och ”åkas” på herrgårdar som ni läser om på FB.

Jag kan bara äta mina mediciner, lyssna på min kropp och leva så bra jag kan. Njuta av bra dagar och acceptera sämre dagar.

Midsommarkramar 🌻☀️🌻☀️🌻

F8E4FB33-9582-4B4B-8F2D-51E40F4F2B24

12 reaktioner på ”Njuter av bra dagar och accepterar de sämre

 1. Annika juni 23, 2018 / 7:22 f m

  Kram fin kloka Eva🤗❤️🤗

  Gillad av 1 person

 2. Jessica Genlott juni 23, 2018 / 8:57 f m

  ❤️❤️❤️Jag tycker du gör helt rätt och du skriver så bra. Din öppenhet där du vill skriva den bidrar till så mycket och jag tror det gör livet gott för alla och främst för dig💖

  Gillad av 1 person

 3. Anna wall juni 23, 2018 / 10:24 f m

  Glad midsommar Eva!❤️❤️

  Gillad av 1 person

 4. Jesper Lundin juni 23, 2018 / 6:15 e m

  Hej! Min farfar hade Parkinson och gick bort i det när jag var liten. Enda minnet jag har av honom är från sjukhemmet där han låg och dreglade i sängen..fruktansvärt..Denna sjukdomen är hemsk! Önskar att ingen människa skulle hamna i något sådant. Har du provat cbd-olja/hampaolja(samma sak)? Det finns lagligt i Sverige och har visat god effekt för Parkinsonpatienter 🙂 Kolla på dokumentärserien Ride With Larry 🙂 Allt gott!

  Gilla

  • ejnebornochparkinson juni 23, 2018 / 6:35 e m

   Hej! Tråkigt med din farfar. Tur mycket hänt i behandlingsformer sedan dess och att forskningen gör framsteg. Sjukdomen är dessutom mycket individuell och jag försöker att inte tänka framåt 😊. Tack för omtanken.

   Gilla

 5. Yvonne juni 24, 2018 / 8:37 e m

  Stor kram till dig Eva – klart du ska ta vara på de stunder du orkar göra det där som ger kraft och energi och det du mår bra av just då. Du skriver så fantastiskt bra och gripande – Kram ❤️

  Gillad av 1 person

 6. Gudrun juni 25, 2018 / 2:36 e m

  Så bra du skriver. Förstår precis vad du menar. Kram ❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s