Besök hos bästa neurologen

Har idag varit till min fantastiska neurolog i Parkinson-teamet vid Torsplan. Känner mig så positiv och glad. Hon är så BÄST! Medicinerna funkar bra. Ska dock prova ta dem kvällstid istället då de bidrar till att göra mig så galet trött nu när jag tar dem på morgonen. Har diskuterat om utökning och/eller komplement men jag vill vänta till efter sommaren. De skakningar och det inre tryck jag har nu kan jag leva med. Vill inte gå för fort fram med medicineringen. Ska ju medicinera i cirka 30 år till… 

Inser att sömn och träning är väldigt viktigt för mig. MÅSTE prioriteras! Tar iktoviril för bättre sömnkvalitet. Har ofta drygt en timmes atoni i sömnen. Som ett ”sömnglapp” fast man sover. Det är alltså inte bara sömnkvantitet utan även sömnkvalitet som är viktigt. Och det är drömsömnen som spökar. När friska människor drömmer frikopplas hjärnan från musklerna. Utom då de muskler som styr ögonrörelserna (rapid eye movement=REM). Men vi Parkinsonsjuka får REM-sömnproblem tidigt. Jag har tjoat högt och stojat vilt i många drömmar. Till och med gallskrikit och viftat i försvar. Ofta har mardrömmarna handlat om att jag blir instängd i små utrymmen. Dödspanik. Men nu är jag lugnare igen till käre makens lättnad 🙂

Jag hoppas medicinförflyttningen tillsammans med fokus på sömn och motion gör att mitt liv blir lugnare och piggare. Tänker också prova att gå upp till att jobba mer. Sjukskriven 25% framöver. Jag VILL tillbaks. Den 20 september har det gått ett år sedan jag blev sjukskriven.

Min neurolog nämnde också att jag kanske kan få delta i en forskningsstudie efter sommaren. En kognitionsstudie. Eftersom jag uppenbart har en hjärnskada är det ju extremt intressant att veta vilka funktioner som påverkas. Och att få bidra till kunskap och framsteg. Det känns stort!
Avslutade med en STOR STARK cappuccino på Odenplan. I medicinskt syfte förstås 🙂

IMG_8435

 

2 reaktioner på ”Besök hos bästa neurologen

  1. Åsa juni 25, 2018 / 5:41 e m

    Känner din glädje ända upp till Brunflo ❤️Kram ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s