Insikt vid vackra Gammelskagen

Mina skakningar på höger sida kom i samband med ett mycket tragiskt besked i september 2017. En ung fantastiskt fin pojke hade valt att avsluta sitt liv. Mina vänners fina Arvid ❤️. Det går fortfarande inte att ta in.

Jag reagerade väldigt starkt och skakningarna kom exakt samma dag. Utlöste det min sjukdom? Nej, Parkinsons sjukdom kommer många år innan skakningarna. Sjukdomen kom inte med beskedet om Arvid.

Jag hade känt en inre stress länge. Flera symptom kom många år innan fastän jag då inte förstod. Till exempel förlorat luktsinne. Något utlöste hur som helst skakningarna som de flesta förknippar med sjukdomen.

Jag själv är helt övertygad om att min hjärna signalerade ”over and out”. Nu kom allt jag tryckt undan ikapp. Hjärnan sa stopp. Nu räckte det. Enough!

På en skön promenad till Gammelskagen (Höjen) så insåg jag plötsligt en sak. Om inte skakningarna kommit när de kom hade jag förmodligen fortsatt mått fruktansvärt dåligt med ett kaos inombords. Utan att förstå varför. Nu kom jag till neurolog och fick tidigt diagnos. Kunde påbörja medicineringen. Känner stor tacksamhet mitt i all bedrövelse att det blev så. Det kan ju förmodligen göra enormt stor skillnad för min framtid.

Jag har väldigt lite symptom nu under semestern och en mycket låg dos medicin. Har inte mått så här bra på länge.

All kärlek till Arvid i himlen och till Arvids fina familj som lever med en evig saknad ❤️

E5996C4E-10D0-4F7E-9943-3DBD9265CB87.jpeg

 

2 reaktioner på ”Insikt vid vackra Gammelskagen

  1. Lotta augusti 3, 2018 / 12:29 e m

    Åh finaste Eva – att livet tar så många oväntade vändningar. Oftast blir det bra – men tyvärr ibland katastrofalt. Skönt att höra att en katastrof kanske gjorde att du fick din diagnos i lite bättre tid ❤ ❤ och inte utlöste din sjukdom.

    Tänk för fyra år sedan gjorde vi samma resa med Skagen och Köpenhamn – tur att det finns vackra minnen.

    Bamsekramar!!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s