Det är bara ännu en prövning och jag tar utmaningen

Livet är en prövning sägs det. Motgångarna är en del av livet. Vi behöver få bryta ihop och falla. Men prövningen är att, när botten är nådd, kunna ta sig upp igen och gå vidare. Till och med kunna se det som en erfarenhet rikare. Och ibland kanske även en slags tacksamhet så småningom.

Jag kan känna att jag prövats med väldigt många dödsfall. Av mycket nära och viktiga personer i mitt liv. Hjärtat har krossats flera gånger. Hur går man vidare när man förlorar ett barn har många undrat. Jo, det gör man. Alternativet är inte alls bra.

När jag fick diagnosen Parkinson var det också en tuff prövning. Det var ju nu vi skulle börja skörda frukterna i livet. Vadå obotlig sjukdom? Vad innebär det? Okay ner i hålet och bryt ihop men sedan snabbt upp. Skördeplanen ligger kvar. Men vi väntar inte till pensionen utan startar med en gång. Skörden finns ju där mitt framför ögonen.

Min tanke den första februari var: Vem du än är som prövar oss människor. Måtte du ha en tanke med det hela. Och jag fattar. Som du testat mig på döden. Men jag har tagit mig vidare och fixat prövningen. Gång på gång. Till och med stärkts. Har du gett upp och bytt spår från döden till sjukdom? ”Eva fixar dödsprövningen, check, nu slänger vi in sjukdomsprövningen”. Okay, men jag kommer inte låta dig knäcka mig nu heller. Bara så att du vet!

Få se vad dagens skörd kommer bestå utav…

En dag i taget – och vi ska ha kul!

8 reaktioner på ”Det är bara ännu en prövning och jag tar utmaningen

 1. Åsa augusti 28, 2018 / 5:37 f m

  Du starka kloka fina syster ❤️

  Gillad av 1 person

 2. Annette augusti 28, 2018 / 6:32 e m

  Helt rätt inställning och håller absolut med dig!
  Ibland har jag funderat på varför livet tagit en annan vändning och varit förtvivlad – inte riktigt vetat hur det ska gå vidare. Men så har jag fått kraft, rest mig och gått vidare på en ny väg – och varje gång känt mig lugnare att ”någon” håller en skyddande och ledande hand över mig. Jag litar numera på att det kommer en lösning, att det är ”någon mening” med det onda som sker. Känner mig t o m tryggare än tidigare.

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson augusti 28, 2018 / 6:59 e m

   Härligt Annette! Nu är jag tack och lov bara i början av den progressiva utvecklingen, men jäklar vad vi ska ge mr P en match, eller hur? Lite #fuckparkinson kan vi väl säga 😉

   Gilla

   • Annette augusti 28, 2018 / 8:23 e m

    Jag skriver under på #fuckparkinson!
    Har själv inte parkinson men har en fin barndomsvän som tyvärr lärt känna Mr P.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s