En större apelsin

Återigen. Skulle bara kolla. Utesluta. Borde ha lärt mig att lyssna på min kropp på en gång och inte tro att det alltid går över. En förkylning går över. Huvudvärk går över. Ett litet sår läker. Men vissa problem ska man ta tag i. Hur svårt kan det vara Eva Duktigjävel Ejneborn?

I augusti var jag på en galet rolig och lyckad möhippa. För den finaste. Helt oförberett fick jag en störtblödning. Oväntat då jag var rätt övertygad om att jag passerat den fertila tiden i mitt liv. Skrämmande då det verkligen var ”stört” och inte ”som det brukade”. Mest störd över så himla dåligt tajmad dag. Fortsatte ha kul iallafall. Lika fort som det kom så var det liksom över.

En gång är ingen gång eller hur? Nu hörde jag ändå en klok röst om att jag borde kolla upp det. Traskade i bokad tid in på Kvinna Stockholm. Läkaren sa vid ultraljudsundersökningen något i stil med ”Ojdå, ja här finns en rätt stor cysta”. Åtta centimeter. Vänta nu, tänker jag. Cysta? Tumör? Cancer? Vidriga plågsamma behandlingar? Må fruktansvärt illa. Kräkas. Tappa håret? Brytas ner? Dö?Familjen?….

Min hjärna skenar iväg. Aha, det här är förstås nästa ”sjukdomsprövning”. Eller? Se inlägget om dödsprövningar och sjukdomsprövningar den 26 augusti: ”Det är bara ännu en prövning och jag tar utmaningen”.

Nejdå säger läkaren lugnande, vi skickar in biopsiprovet för analys och remiss till Danderyds för förmodad operation. Tar samtidigt cellprov. Men cystan ser ”bra ut”. Intakt och ”fin” säger han. Förmodligen godartad. En vätskefylld cysta är inte onormalt och behöver inte vara farligt. Nehej tänker jag skeptiskt. Okej. Ska jag tänka ”Phu” nu? Snälla hjärnan, hörde du?, ändra tankemönster nu.

Men då så. Livet rullar ju vidare. Vi väntar tålmodigt på svar. Lugnt och fint. Ingen ide’ att oroa sig. Tar sedan emot beskedet och agerar utifrån det. Operationer har jag ju fixat förut. Dessutom läker jag ”fint” sägs det. Ja, heja Eva, positivitet så det stänker om det.

Tänk vad ”en större apelsin” kan ruska om en i gråruggiga november. Jag måste hitta ett arbetsnamn till den. Förslag?

apelsin

4 reaktioner på ”En större apelsin

  1. Åsa november 9, 2018 / 7:19 f m

    🍊👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻

    Gillad av 1 person

  2. Anneli november 10, 2018 / 6:09 e m

    Men, tar det aldrig slut? När är nog, nog?? Du är otroligt fantastisk – livsbejakande, stark och målmedveten, när andra inte skulle ta ett steg till. Önskar bara att du sluppit. Kram ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s