Oftast

Idag var jag så till Danderyds sjukhus. För att ”riva av plåstret” om ”bappelsinjäveln”. Det har legat över mig sedan jag fick beskedet att den fanns därinne. Dagarna har gått vansinnigt långsamt fram. Vill ha besked. ”Bappelsinjäveln” tar plats. Och ja, jag har känt av den och haft olika besvär som jag nu förstår. Men ignorerat. Vad är Parkinsonrelaterat, ”övergångsrelaterat”, inbillning, normalt osv. Cysta var väl inte vad jag hade i tanken. Hade så många andra ”boxar” att matcha in det i.

Oftast går ju allting bra. Tänk detta ord ”oftast”. Tillåt mig vara skeptisk. En matematiker räknar på sannolikhet och har belägg för ”oftast”. Men min logiska sida får allt mindre plats i den sits jag nu är i. Den känslomässiga sidan tar enormt med plats. Så alla ni som tröstande säger ”oftast är det ofarligt”, jag är såå tacksam för ert pepp. Och innerst inne finns en logisk Eva kvar som hade sagt likadant.

Men nu sitter jag i en sits då jag inte riktigt kan köpa ordet ”oftast”. För nu gäller det mig och mina erfarenheter av ”oftast” är inte superövertygande. Det är mycket som hänt mig som ”oftast” inte sker. Både på gott och ont i och för sig. Men för mig räcker inte ”oftast”. Jag blir inte trygg i det. Just när det gäller det här vill jag ha 100 procent vetskap. För en vän började det precis som för mig fast hennes var ännu större. Hennes biopsi visade på cancer i blodet. Lymfom. En tuff behandlingsperiod. Och just lymfom, ja det var det som tog min fina mamma. Så även om ”oftast bra” är mest logiskt så är det motsatta väldigt nära mig och känslosamt. Skrämmande rent utav.

Men nu har jag nära nog fått svaret. Kanske jag nu kan släppa den inre oron och låta fantasin sluta röra till det för mig. Idag var jag på Danderyds. Svaren hade inte kommit än. Men läkaren sa att till 99,7% är den godartad. Han undersökte cystan och den sitter i min ena äggstock. Sådana här cystor är rätt vanligt men tydligen inte efter klimakteriet. Men jag är ju lite ovanlig… Blodprover togs och nu väntar vi på alla provsvar. ”Bappelsinjäveln” är 9 gånger 7 cm och ska opereras bort veckan före jul.

Den här gången är nog ”oftast” på min sida!

——————————————————————-

En praktisk fråga.

Har hört att det är komplicerat att kommentera inläggen. Så här gör du:
1. Under rubriken klickar du på ”Lämna en kommentar” alt. om någon redan kommenterat så står det t.ex. ”4 kommentarer”.
2. Scrolla ner till ”Kommentera” och skriv i rutan intill.
3. Sedan fyller du i mailadress och namn. Endast namnet syns sedan. Du kan ange bara förnamn om du vill det. Webb-plats ploppar upp av sig självt.
4. Klicka på skicka
Och jag blir så jätteglad för kommentarer och reflektioner på det jag skriver.
Tackitack ❤

Bappelsinjäveln 2

 

 

 

7 reaktioner på ”Oftast

 1. Anette J november 14, 2018 / 9:41 e m

  Åh så skönt att höra Eva! Du är en sån fighter och förebild. Stor kram till dig ❤️

  Gillad av 1 person

 2. Tina november 15, 2018 / 3:33 e m

  Hej Eva ! SKulle gärna vilja komma i kontakt Med dig. Jag är 50 år och Under utredning för Parkinson.mvh Tina

  Gillad av 1 person

 3. Tina november 15, 2018 / 3:40 e m

  Hej Eva ! Skulle gärna vilja komma i kontakt m dig. Jag är 50 år och är under utredning för parkinson. Kram Tina

  Gillad av 1 person

 4. Lotta november 16, 2018 / 10:44 f m

  Ja oftast ät ju väldigt ofta om det är 99,7%. Håller tummarna och skickar en stor kram ❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s