Hej Rigiditet

Har vant mig med tremorn (skakningarna) och dessutom har min neurolog fått träff på en medicin som jobbar bra på att tona ner detta för mig. Men nu presenterar sig även rigiditeten (muskelstelheten). Jag är inte riktigt redo för det. Min högra sida har alltid varit min bästa sida. Starkast och mest rörlig. Det bär emot att känna att höger sida nu är svagare och dessutom stel på ett nytt sätt jag inte känt. Att stiga upp ur sängen eller soffan, att ”komma igång”, har blivit en föraning till framtiden. Det gör ont strax ovanför knäna, på baksidan. Musklerna känns obefintliga där just när jag ska resa mig. Ostadig, svag och vinglig. Stapplar någon meter innan kroppen fattat galoppen. Men sedan kommer kroppen igång och det känns bra igen. Konstigt. Eftersom den träning jag investerar i nu kommer att påverka hur min kropp mår i framtiden fortsätter jag att träna, träna och träna.

ladda ned

6 reaktioner på ”Hej Rigiditet

  1. ingerhelander februari 7, 2019 / 10:55 f m

    …träning=medicin….tack för att du peppar! 🏋️‍♂️🤼‍♀️🤸‍♂️🧘‍♀️⛷⛳️

    Gillad av 1 person

  2. Ulla februari 7, 2019 / 1:25 e m

    Ja, träna och åter träna så vi kan giva Mr P på moppo! 🥊🤼‍♀️🚴🏽‍♂️🏊🏿‍♀️ 🤗💕

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s