Men vad är det nu då?

Satt vid köksbordet och signerade böcker i söndags förmiddag. Helt plötsligt fick jag en kraftig smärta precis under bysten. Som ett band rakt över. Kände mig svag och illamående. Smärta en stund och sedan lättade det, smärta igen och så lättade det. Höll på så några gånger. Kanske tjugo minuter. Gick förstås och la mig i sängen och kände inget mer sedan.

Men det malde i mitt huvud om det kunde varit hjärtat som spökade. Pappa dog ju plötsligt i hjärtinfarkt när han var 56 år. Skrev ett meddelande till 1177. De ringde upp mig direkt och uppmanade mig att ringa 112 direkt eftersom det var tryck under bysten och då kunde vara hjärtat.

Nu kändes det besvärligt och dumt. När jag låg ner kändes det ju rätt ok igen. Samtidigt kunde jag ju inte ignorera sköterskans tydliga uppmaning. Så jag ringde 112 och förklarade igen. Han sa att han kunde skicka en ambulans. Men det kändes fel. Det kändes ju bra nu och borde väl inte vara så akut. Jag sa att jag valde att avvakta och lovade att ringa 112 direkt om det återkom.

Förstod att jag inte kunde ignorera. Fick tid på VC på måndag fm. Tog EKG och blodtryck. Mitt EKG var bra. Men mitt blodtryck ligger alldeles för högt. Då hade jag ändå tagit det lugnt hela fm. Imorgon fortsätter utredningen med blodprover, ny blodtrycksmätning mm

Ja är det inte det ena så är det väl det andra…

2 reaktioner på ”Men vad är det nu då?

  1. ejnebornochparkinson maj 2, 2019 / 5:37 f m

    Har fått ner blodtrycket. Återbesök för uppföljning blodprover. Har inte känt något mer tryck 👍🏼 Jag mår bra 🌺🌸🌺

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s