Att vilja mycket men krokna snabbt

Något som kan vara svårt att förstå är att de kognitiva symtomen kan vara så tärande. Jag ser tydligen ut ”som vanligt” och sägs se ”oförskämt pigg ut”. Fördel eller nackdel? De kognitiva symtomen syns alltså inte men tar enormt med kraft.

Hjärnan blir fort trött. Att hänga med i ett längre, detaljrikt eller intensivt samtal kräver enorm energi. Det är lätt att tappa tråden. Fokus och koncentration är inte några styrkor längre. Några timmar på jobbet och sedan tar det stopp.,Minnet påverkas också. Frågar samma fråga om igen. För att jag inte minns att jag frågat och än mindre svaret.

Förmågan att uppskatta tid och planera går sisådär. Sedan går allt långsammare. Intryck som plötsliga och höga ljud eller mycket rörelse gör mig väldigt trött. Jag behöver tystnad och lugn. Och att få vara långsamma Skalman. Planera och laga en middag känns som ett jätteprojekt.

Kände nyss att jag behövde komma ut och hade massa kraft. Gick därför ut för att fixa i trädgården. Jag mår bra utomhus och det är bra att röra sig. Men snabbt blev jag hur trött som helst i kroppen. Kände att jag kunnat lagt mig ner på gräsmattan.

Det är som att jag vill så mycket men sedan kroknar jag totalt. Vare sig det är kroppen eller knoppen.

6 reaktioner på ”Att vilja mycket men krokna snabbt

 1. lottapetterssonjjgruppense augusti 14, 2019 / 12:38 e m

  Känner så igen det du skriver, jag som anhörig.
  Min man känner så igen sig i det du skriver och dina texter hjäper honom att förmedla hur han mår till mig❤️. Tack för att du delar med dig❤️

  Gillad av 1 person

 2. Helena Petrini augusti 15, 2019 / 9:23 f m

  Jag tror att bland det svåraste som finns i livet är att acceptera sjukdom, åldrande och död.
  Men vad har vi för val?
  Det är förståeligt att tillåta sig att besöka det svarta ångesthålet ibland men sedan gäller det att ta sig upp och fortsätta matchen mot honom. För det är väl en han – Mr. Parkinson.
  Vi reser oss!
  För vad har vi för val? Hälsar en medsyster

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s