Going to rehab

Vaknade förväntansfull i morse. Måndagmorgon, en vacker höstdag och det kändes så bra i maggropen. Äntligen börjar min förebyggande rehabilitering som jag fått kallelse till redan innan sommarsemestern. Det har varit en lång väntan.

På Olivia Rehabilitering i Danderyd kommer jag att vara måndagar och torsdagar fram till typ årsskiftet. Jag fick ett individuellt utformat schema som såhär första dagen bestod av mycket introduktionssamtal. Jag fick träffa arbetsterapeuten, kuratorn, rehab-instruktören och sjukgymnasten idag. De kändes toppenbra allihop. På torsdag blir det ett nytt program för mig.

Jag gjorde även fysiska tester med sjukgymnasten. Fick en genomgång av gym-maskiner och ett individuellt träningsschema för gymmet av rehab-instruktören. Teamet träffas och skriver en plan utifrån deras behovsbedömning.

Själv ser jag behov av träning. Stärka höger sida framför allt. Börjar bli mer stel på min parkinsonsida. Viss träning. kommer jag köra på hemmaplan, på F&S. Kondition till exempel. Älskar intervall.

Viktigast för mig är nog ändå att jobba med verktyg för att minska mina kognitiva symtom. Hjärntröttheten, koncentrationsproblemen, minnesproblemen osv. Det som påverkar min vardag mest.

En tredje viktig del är att jobba med att sänka min inre stressnivå som jag vet stt jag egentligen inte behöver ha. Minsta intryck är en stressfaktor. Ser fram emot en höst som ger mig mycket input och styrka. En och annan föreläsning kommer det också bli där.

Störst intryck gjorde trots allt en kämpande ung tjej som fick hjärtstillestånd när hon var 20 år. Hjälpen dröjde för länge. Trots allvarliga fysiska problem efter detta var det en glad och varm tjej jag fick äta lunch med. Positiv. Respekt.

Längtar till torsdag 🤗

6 reaktioner på ”Going to rehab

 1. Carina oktober 7, 2019 / 8:19 e m

  Så härligt med dom möjligheterna till träning!
  Blir så nyfiken på vad du ska få för ”träning”mot hjärntröttheten bla. Skönt att det ordnade sig med förebyggande sjukpenning. Blev så inspirerad att jag måste höra med min läkare om det finns något liknande där jag bor!
  ❤️

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson oktober 8, 2019 / 6:09 f m

   Nja Försäkringskassan behöver rehabiliteringsplan innan beslut. Sedan måste teamet först träffa mig för att bedöma behov och ta fram planen. Lite moment 22. Håller tummarna att du har motsvarande möjlighet. Istället för dagrehabilitering som jag har så finns det ju veckorehab, dvs som man reser till och har intensivt en vecka.

   Gilla

 2. Helena Petrini oktober 7, 2019 / 8:37 e m

  Lycka till! Är Olivia rehab. lika professionella som Rehab på Sthlm sjukhem, vilket de säkert är, har du en uppbygglig, energigivande och energikrävande höst att se fram emot!
  Att få verktyg för att hålla Mr.P stången är härligt! Lite som att räcka ut tungan och säga Bläää till honom! Det gillar vi!!!

  Gillad av 1 person

 3. Marianne oktober 8, 2019 / 6:37 f m

  Härligt Eva! Hoppas på en fin vecka! ❤️❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s