Förebygga är grymt bra

Torsdag är rehabdag. Tjoho! På programmet var det först logopeden. Kommer att få rörlighetsprogram för käken som jag har problem med. Stressbiter på dagtid. Får min bettskena om en vecka. Vi kommer också prata sväljteknik. Några gånger har det fastnat eller blivit stopp och det är grymt obehagligt. Känslan av att nästan kvävas är läskig.

Sedan var det ett gym-pass med övningar anpassade för mig. Ogillar gym-maskiner för alla inställningar men när man har en egen PT som hjälper till kan det inte bli annat än kul att gymma. Handgruppen innebar träning med händer och handleder. Jag känner ju redan försvagning i höger handled. Och molande värk. Innan lunch var jag också med på ett otroligt skönt mindfulnesspass. Bodyscanning. Så himla bra för mina kognitiva symtom. Hade gärna legat kvar och vilat en stund efteråt men då var det lunchdags.

Efter lunch deltog jag i balansgruppen. Ett nyttigt och roligt pass. Direkt efter fick jag ett eget pass med sjukgymnasten. Jag fick göra olika balanstester och här har jag en del att jobba på. Speciellt när jag blundar har jag svårt att balansera.

Så tacksam för allt detta förebyggande för både knopp och kropp. Längtar redan till måndag. Jo det är sant!

12 reaktioner på ”Förebygga är grymt bra

 1. Åsa oktober 10, 2019 / 7:36 e m

  Men Eva va bra ❤️!! Blir så glad att du fått denna möjlighet! Verkligen guld värt ❤️😘

  Gillad av 1 person

 2. evaekvall oktober 11, 2019 / 4:31 f m

  Låter som en energi skapande dag, nyfiken på hur du ansökte för att få möjlighet till en givande och utvecklande dag.

  Gillad av 1 person

 3. Lena Schalin oktober 11, 2019 / 7:54 f m

  Låter toppen, vilken bra upplägg. Härligt att du är nöjd. Läskigt att sätta i halsen, bra att få verktyg för att förhindra det. Lycka till !
  Kram Lena 😍

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson oktober 13, 2019 / 6:59 f m

   Fantastiskt bra att arbeta med HELHETEN och inte med ett symtom. Nu arbetar vi med alla och teamet ser hela mig. Så tacksam och att det är förlagt på två dagar i veckan en längre period passar mig bäst.
   Jo matstrupen och luftstrupen sitter väldigt nära varandra. Sjukdomen som kan påverka sväljning för en del är ännu inget problem för mig men har råkat ut för några tillfällen då jag inte kunnat svälja eller inte fått luft. Superläskigt.
   Kram Lena 💕

   Gilla

 4. Helena Petrini oktober 11, 2019 / 2:39 e m

  Heja dig, kör på!
  Ser jättekul ut så lite avis är jag nog!
  Efter det rekommenderar jag Hi Balance träning som jag pysslar med nu! Mycket bra för oss som blivit lite vingliga i livet.
  Kanske till våren? För latar oss det gör vi ju inte! Bara lite, ibland….😉

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson oktober 13, 2019 / 7:02 f m

   Ja vi har så många olika symtom och det är svårt att hinna förebygga alla. Hi Balance låter intressant 🤗

   Gilla

 5. Lotta oktober 11, 2019 / 5:14 e m

  Vad härligt och toppen att du gillar att träna!

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson oktober 13, 2019 / 7:04 f m

   Ett måste med den här sjukdomen. Sedan gäller det som för alla att det underlättar om det är kul. 😍

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s