Gott nytt år!

Jag och ärtsoppan skulle man kunna säga eftersom jag är ett torsdagsbarn. Född en torsdag. För närmare 20.000 dagar sedan. Oj, oj vad tiden går fort. Min familj bodde då i Sollefteås ”höghus”, inte högt men det var det högsta då i alla fall. Min storasyster tyckte inte om mina bebis-ljud första natten under samma tak och bad mamma och pappa att ”kasta ut´na”. Hahaha. Raka puckar syrran 😘

Jag var en blyg tjej på mellanstadiet som var tillsammans med Patricke. Vi hade hångelfester i Lenas källare. Det gick ut på att kyssas längst!!?? Ja, oh my God säger jag idag. Några år senare gick jag på gymnasiet på humanistisk linje. Tretton tjejer och råplugg. Prestationsprinsessan Eva körde stenhårt och det var femmor i betyg som gällde. Latin, ryska, historiska.. Lite bus hann jag väl med. Blind-dates med singel-kadetter på något av våra två regementen för att få gå på bal.

Otroligt trött på pluggande tog jag ett sabbatsår trots att jag kom in på lärarhögskolan. Fick förmånen att jobba på Statens hundskola med blindledarhundar och som guide. Säger bara wow! Efter det ville jag inte alls bli lärare. Insåg att jag var mer lagd åt det strukturerade hållet. Pluggade Ekonomlinjen i Luleå. Det var säkert bra tänkte jag. Hittade en av mina bästa vänner där. Lotta, som jag delade studentlägenhet med. Vi var nog med på alla teknolog- och ekonomfester.

Genom kärleken hamnade jag 1992 i Stockholm och jag känner mig extremt nöjd med livet. Det är inget jag ångrar eller skulle gjort annorlunda. Det känns som att jag blivit vingskjuten lite orättvist ofta men å andra sidan har det ju också gjort mig till den jag är.

Idag fyller jag 54 år. Ingen ålder, eller hur? Ibland kan jag bli väldigt låg och känna mig snuvad på den tänkta framtiden. Frisk och pigg pensionär tillsammans med Mats. Resa och njuta av livet. Tjinga in avkastningen av det vi byggt upp tillsammans. En framtid som jag anser mig vara så jävla värd. Å andra sidan vet jag ju ingenting. Genom alla kantstenar jag snubblat på i livet har jag iallafall vett om att leva fullt ut här och nu. Det känns ju ändå bra mitt i allt ihop.

Genom att familjen skulle på julkonsert ikväll och jag inte kände att jag orkade efter en hel rehab-dag så har jag firat min födelsedagskväll själv. Jag behövde vara hemma i lugn och ro.

Vet ni vad, jag har haft en jätteskön kväll. Först tog jag en lång och skön bastu. Skönt för musklerna. Tid för tankar. Sedan satte jag mig och skrev på min nya bok. En roman!! Ooops, det skulle jag ju inte avslöja. Nåja, det bjuder jag på. Vi får se vad det resulterar i.

Slutligen… Tack snälla ni för otroligt fina grattis- hälsningar. Det värmer så kolossalt. Så mycket kärlek som jag fått. Tack fantastiska ni.

 

13 reaktioner på ”Gott nytt år!

 1. Eva Ekskog december 10, 2019 / 6:23 f m

  Grattis i efterskott 😃❤️ Jag älskar att läsa din blogg. Du skriver så fantastiskt bra.

  Gillad av 1 person

 2. Helena Petrini december 10, 2019 / 8:02 f m

  Grattis lite dagen efter!🎶🍾
  Känner igen din känsla av att bli snuvad på framtiden av en typ som Mr P!
  Men som du säger, Här och nu, och då är det härligt att du skriver på en ny bok!
  Ser fram emot den!

  Gillad av 1 person

 3. Agneta Sandeberg december 10, 2019 / 11:52 f m

  ❤️❤️

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 4. Katarina Krutar december 11, 2019 / 6:57 e m

  Grattis på födelsedagen! Tänkte du måste få en hälsning från Sollefteå! Du känner inte mig, men jag kände din mor via jobbet. Vi har också Mr P i familjen då maken får dras med honom, så jag känner väl till det du skriver. Du gör det fantastiskt bra som sätter ord på din tillvaro och att du delar med dig! Följer gärna din blogg!

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson december 11, 2019 / 7:05 e m

   Tack snälla Katarina! Vad glad jag blir. Hur länge har din man haft diagnosen? Styrkekramar till dig och din man. 💕

   Gilla

   • Katarina december 13, 2019 / 2:43 f m

    Han fick sin diagnos 2008, så det är några år sedan nu. Vi lär oss hela tiden vad den innebär, får liksom följa med och se vad som viktigast dag för dag. Önskar dig och familjen en fin adventstid i lugn och ro!

    Gillad av 1 person

   • ejnebornochparkinson december 13, 2019 / 8:38 f m

    Så bra uttryckt: ”får liksom följa med och se vad som viktigast dag för dag”. Precis så rätt och så klokt.
    Hoppas ni får en fin jul!!

    Gilla

 5. Lotta december 11, 2019 / 7:58 e m

  Åh bästa Eva ❤. Och nu fick vi alla en fin gåva åå din födelsedag – att få gå i väntans tider! Det gör inget att vi kanske får vänta ett tag men jag ställer mig i kön för ett ex av din kommande roman. Klart en sån otrolig brevskrivare ska skriva en roman 👏🤩

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson december 12, 2019 / 6:33 f m

   Inte illa att ha fått en första beställning 😂💕 Du får nog dessvärre vänta ett bra tag då skrivandet går i vågor. Men jag ser det som terapi för det är kul. Och utmanande då det är en helt annan typ av bok. Bara hittepå 😉
   Tack Lotta och hoppas kunna få till en Luleåweekend framåt våren 🙌🏼

   Gilla

   • Lotta december 15, 2019 / 12:05 e m

    Då är det två saker att se fram emot 💕

    Gilla

 6. Lotta december 15, 2019 / 12:05 e m

  Då är det två saker att se fram emot 💕

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s