Spara inte på livskvalitet

När det gäller medicinering är det som en trappa. Insättning låg nivå, tiden går, behov att öka dosen, fortsätter fungera, ytterligare justering genom öka eller byta osv. Kroppen anpassar sig och medicineringen behöver anpassas. Som i trappsteg.

Tidigare resonerade jag att jag ville stå kvar på första trappsteget. Jag ville ”spara mina återstående trappsteg”. Höll emot Levodopa i det längsta. Den mest effektiva medicinen ville jag spara. KORKAT!

Varför inte må så bra som möjligt här och nu. Jag vet inget om där och då. Jag kan ju inte lagra livskvalitet till sedan. Nej jag ska maximera det jag mår bättre av idag. Givetvis inte något totalt ohälsosamt. Men det går liksom inte att spara på livskvalitet.

8 reaktioner på ”Spara inte på livskvalitet

 1. Agneta Sandeberg februari 16, 2020 / 9:03 f m

  ❤️

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 2. Eva Ekskog februari 16, 2020 / 9:26 f m

  Du är så klok. Man skall leva här och nu. Livet går inte i repris.

  Gillad av 1 person

 3. Ulla februari 16, 2020 / 2:44 e m

  Håller med dig helt och fullt!! ❤️☀️
  Vilken fin bild!! 🥰❤️

  Gillad av 1 person

 4. Helena Petrini februari 16, 2020 / 3:34 e m

  Känner igen mig. Men är numer lika klok som du! 🌟🌟

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s