Känner du Viljan och Orken?

Viljan är som Tiger i Nalle Puh. ”Tjoho, studs, studs, vad kul!!” Orken är som Ior. ”Snälla, lugn, tyst, stressa inte, låt mig vara.”

Är inne i en period då det mesta är bra och roligt. Superbra eller hur? Vad händer då? Njuter jag i nuet? Nej jag accelererar. Trycker på gasen ännu mer. Viljan skapar en känsla av lycka och belöning. Jag har lite för mycket att hugga tag i på jobbet. Men det känns ju kul. Det är svårt att hålla mig till min plan. Ignorerar Orken. Har också svårt att säga nej till olika aktiviteter. Vill så mycket. Just nu mår jag ju bra. Viljan kör sitt eget race och tycker livet är fantastiskt. Har så många planer. Noll kommunikation med Orken.

Men Orken då? Att kroppen har ett sjukt sömnbehov är väl en signal om något. ”Hallå Viljan, tagga ner nu”, ropar Orken. Viljan flinar och rusar vidare. Tycker Orken får snäppa upp sig. ”Jag hinner inte med” ropar Orken. På kvällen sätter Orken till sist ner foten. Igår kväll knuffade Orken omkull Viljan redan klockan sju. Jag hade sett fram emot att skriva på min roman men Viljan hade pressat ut all energi som fanns. Orken behövde ladda. Viljan lugnade ner sig. Vaknade till lite vid tio-elva för att snabbt somna om. Steg upp halvsju. Nästan ett halvt dygn i sängen. Inklusive min spöktimme så sov jag drygt nio timmar.

Får ta med mig både Viljan och Orken på samtal hos Johanna. Mig lyssnar de uppenbarligen inte på. Det måste ju gå att hitta en balans i deras förhållande.

8 reaktioner på ”Känner du Viljan och Orken?

 1. Lena Schalin februari 12, 2020 / 3:32 f m

  Det är svårt att få vågskålen att väga jämt……..
  Skickar en bild på messenger till dig.
  Kram ♥️

  Gillad av 1 person

 2. Ulla februari 12, 2020 / 7:39 f m

  Åh jag känner dem mycket väl! Och de väger aldrig jämnt 😞

  Gillad av 1 person

 3. Lotta februari 15, 2020 / 8:28 f m

  Fint beskrivet – känner igen det från A. Mer vilja än ork! ❤

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson februari 15, 2020 / 8:33 f m

   Ja när ska man förstå att balansera. Oavsett frisk eller sjuk. Men såklart en än större utmaning med sjukdomar som ger sämre förutsättningar. Kram till dig och A ❤️

   Gilla

   • Lotta februari 15, 2020 / 5:22 e m

    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s