Nej snälla inte än

Måndageftermiddag Chilli blöder plötsligt rejält från en stor hård knöl ovanför ena frambenet. Hon har många knölar och de har hittills varit godartade fettknölar. Men det här är något annat. Försöker klippa bort hår och rengöra för att bättre se. Men hon har ont. Åker till veterinären.

Sprucken tumör misstänker veterinären bla pga att knölen är så fast och orubblig. Då Chilli har ont och är gammal så förbereder hon oss på att vi kan ställas inför ett jobbigt beslut. Spruckna tumörer har dåliga prognoser. Tårarna rinner och det gör så ont i själen. Inte än. Älskade älskade Chilli. Vill inte lyssna mer. Vår underbart fina Chilli. Mats tar min hand.

Chillis hjärta och lungor visar sig låta bra och röntgen pekar inte på något oroväckande. En annan veterinär kallas in och undersöker knölen. Tror inte på tumör. Åtminstone inte primärt. Chilli har en rejäl infektion som måste bort först säger den andra veterinären. Han tar prov på knölen. Hon får smärtstillande och antibiotika. Återbesök om tio dagar för att undersöka om knölen är kvar och se vad proverna visar. Jaha, men…alltså…inget jobbigt beslut idag? Nej inte idag säger han lugnande.

Lycklig att åka hem med vår guldlock. Men vi var där. Nära beslutet som vi inte vill ta. Jag hann åka ner i källaren rejält och sedan kom en oväntad vändning. Håll tummarna att knölen ”bara” är en infektion. Vi fick iallafall mer tid.

7 reaktioner på ”Nej snälla inte än

 1. Åsa mars 23, 2020 / 9:02 e m

  💞💞💞åååå Chilli 💞💞💞
  Styrkekramar till er alla 💞💞💞

  Gilla

 2. Gudrun Daneborg mars 23, 2020 / 10:49 e m

  Så fin. Håller tummarna att allt blir bra.💞🙏

  Gilla

 3. Gudrun mars 23, 2020 / 10:51 e m

  Så fin. Håller tummarna att allt blir bra.💞🙏

  Gilla

 4. Ulla mars 24, 2020 / 7:10 f m

  🤗🤗🤗❤️❤️❤️

  Gilla

 5. Agneta Sandeberg mars 24, 2020 / 7:26 f m

  Håller alla tummar❤️❤️

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 6. Lotta mars 24, 2020 / 9:17 e m

  Håller tummarna! 💕

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s