På och av – kroppens dubbla signaler

Trött men rastlös. Samtidigt! Än så länge är inte Parkinson så synlig hos mig. Även om jag själv tycker det. Det är när min högra hand och arm skakar som du ser honom. Och det ser nog väldigt konstigt ut. Skakningarna kommer och går som de vill. Men mest vid vila och direkt efter träning/ansträngning. Vet du vad, det är fruktansvärt jobbigt att försöka sova när kroppen skakar. Min vilja kan inte styra detta. Blir galen!Kroppen kan vara så himla trött men den kan ändå inte få ro. Längtar också efter något så simpelt som att kunna sitta och se en film utan att ha en arm som skakar och vill vara i centrum. Tack och lov skakar jag inte när jag sover. Höger arm känns stel och tung, ja bly-tung, och värker till och från. Även höger fot och ben skakar ibland, men inte lika mycket. Än. Ofta är jag alldeles rastlös i kroppen, som ett enormt och konstant adrenalinpåslag. Kroppen går i spinn och jag kan inte sitta still. Måste bokstavligen röra mig. Hjärtat kämpar på och det trycker i bröstet. Dagligen. Känner panikångest ibland. Känner mig mestadels dimmig. Medicinerna antar jag. Trött och yr. Dålig balans. Låg koncentrationsnivå. Svag initiativkraft. Tappar fort fokus. Uselt minne. Blandar ihop ord ibland. Tyvärr har jag inga muntra symptom. Än? Även om det inte syns jättemycket utanpå mig så sker det mycket på insidan. Allt det här är väldigt tärande. Men jag kämpar. Jag tänker samarbeta med Parkinson och inte motarbeta. Måste acceptera. Han har kommit för att stanna.

C4EA1F7B-F0F3-4075-AACA-D2A810B7B0BB

3 reaktioner på ”På och av – kroppens dubbla signaler

 1. Åsa A februari 21, 2018 / 3:08 e m

  Tänker på dig mycket och det känns så orättvist. Kan tänka mig vad du går igenom just nu, när det är så pass nytt. Jag vet att du kämpar och det kommer jag också göra! Jag har senaste åren fått upp ögonen för Parkinson och hoppas vi kan hjälpas åt att gynna forskarna och hitta bromsar. Hoppas du får lite lugn i kroppen, för det du beskriver verkar mycket tärande. Kram Åsa ❤

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson februari 21, 2018 / 3:23 e m

   Tack Åsa! 🙏🏻 Märkligt hur ”parallella” livshändelser vi har. Vi får plocka styrkan ur dem. Stor kram ❤️

   Gilla

 2. Ulrika februari 22, 2018 / 7:55 f m

  Tack för att du delar med dig av dina tankar, känslor och erfarenheter! Kram Ulrika

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s