Tack för det fru Försäkringskassan

Fick precis ett samtal från min handläggare på Försäkringskassan. Ett samtal som, åtminstone tillfälligt, slog undan fötterna för allt vad mitt kämpande innebär. Hon hade fått mitt nya sjukintyg där min nya diagnos framgår. Blev därefter återigen informerad om att jag den 19 mars varit sjukskriven i 180 dagar. Då finns en regel att Försäkringskassan ska pröva min arbetsförmåga på arbetsmarknaden ”i något normalt förekommande arbete”. D.v.s. jag ska ställa mig till arbetsmarknadens förfogande. Klartext vara beredd på att byta jobb. Eftersom jag inte fort nog rehabiliterats tillbaks på mitt nuvarande jobb. Men hallå! För mig handlar inte det här om paragrafer eller ersättningar, för mig handlar det om mitt liv, min hälsa. Jag trivs otroligt bra på mitt jobb och med mina arbetsuppgifter. Har en toppen-chef och fina kollegor. Vill till varje pris fungera fullt ut på mitt nuvarande jobb. Ingen hellre än jag som vill det. Och min arbetsgivare vill ha mig tillbaks. I den här röran behöver jag trygghet. Familj och arbete är två stora delar i det. Det är JAG som varit drivande i att gå upp i tid under hela sjukskrivningstiden. Medan läkare och arbetsgivare varit tydliga med att ”bara om jag orkar”. Det är jag som har gasat. Och det är inte jag som diagnostiserat mig fel under hela hösten. Nu först har jag äntligen fått rätt diagnos vilket innebär ny medicin. Medicinen gör mig trött. Skit-trött! Skakningarna gör mig trött. Det som sker i min kropp gör mig vansinnigt trött. Jag gör så gott jag kan fru Försäkringskassan. Jag tycker jag gör alla jävla rätt. Motionerar, sover, tänker positivt, omger mig med det viktigaste, jobbar så mycket som det känns bra, stressar inte eftersom det förvärrar osv. Min Parkinson har INTE med jobbet att göra. Jag blir inte ”friskare” av att byta jobb. Vart tog verklighetsförankringen och förståelsen vägen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s