Måndagar med Kerstin

Genom sjukvårdsförsäkringen har jag fått ett antal besök hos sjukgymnasten. Idag är det måndag och då har jag varit hos Kerstin. Tjoho! Lyxigt med ”personlig coach” som kan anpassa träningen till mina behov. Jag har fått lära mig övningar som är bra för just Parkinson-sjuka. Mycket core. Mycket ”öppna upp”. Och mycket av stora rörelser. Det här kompletterar min övriga träning perfekt. Vi går igenom övningarna tillsammans och sedan får jag utöva dem hemma. Första övningarna gick ut på att töja och stretcha. Och träna på balans! Med tiden är det ju stor risk för att jag kommer bli stel och få sämre motorik. De här övningarna gör nytta redan nu och det känns bra att förebygga och fördröja det som går att påverka. Idag låg fokus på styrka och vikter. Kom förväntansfull till Kerstin och gick därifrån med energi. Nu pausar jag mina besök hos henne och fortsätter på egen hand. Hm, men jag kommer att sakna min måndagsträning hos energiknippet Kerstin. Vilken kanonbra start på veckan. Borde vara ”måndag hela veckan”.

 

En reaktion på ”Måndagar med Kerstin

  1. Marianne februari 27, 2018 / 7:51 f m

    Perfekt start på veckan! 👍 Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s