Det som sker på insidan

Först måste jag meddela att ni nu är 450 unika besökare från 13 länder. Just nu totalt 1 000 visningar. Efter tio dagar. Wow! Tack och bock ❤

Idag reflekterar jag över det som man  absolut inte pratar om men som är så vanligt. Ångest. Riktig jävla ångest. Det du kan se av min sjukdom är mina skakningar. Men sedan sker ett sjuhelvetes krig invärtes. Som jag är en mästare på att dölja såklart. Min kropp känner till och från sådan ångest. Mer eller mindre starkt och så gott som dagligen. Mitt huvud begriper inget. Jag ”ältar” inget, jag grubblar inte, jag har en positiv livssyn, jag känner mig faktiskt väldigt lycklig. Jag har under de här månaderna hittat ett mönster i två situationer som triggar min ångest mest. Det ena är när jag ligger ner. Märkligt, då jag kan längta efter att vila eller sova. Kroppen är nog klokare än man kan förstå. Den har nog större sjukdomsinsikt än vad huvudet har. Kroppen signalerar och huvudet förnekar (eller accepterar?). Den andra situationen är när jag åker kollektivtrafik eller bil. Jag veeet, så fruktansvärt korkat. Återigen så fattar inte huvudet vad kroppen håller på med. Eftersom det känns bra när jag väl är framme, dit jag är på väg, är det uppenbarligen själva resan som spökar för mig. Så fort jag åker lite fortare så skriker min kropp invärtes. Det trycker och sliter i mitt bröst. Kan få svårt att andas. Blir trött och yr. Vill av. Jag tror att jag ska gå sönder på insidan. Nära panikångest ibland. Av något så fjuttigt som ”att åka”. Det har inte med hur mycket människor det är på pendel/tunnelbana utan det är farten har jag kommit fram till. Men fråga mig inte varför. Farträdsla och/eller klaustrofobi? Det här gör mig jättetrött. Förmodligen handlar ångesten om brist på kontroll. Längtar tills jag får komma till Parkinson-teamet och få någon att prata med om det här. Så det du ser på utsidan är en del av sjukdomen. Ångesten äter upp en på insidan. Jag blir så trött in i varenda minsta cell.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s