Är du höger eller vänster?

Nej jag syftar inte på politik. Även om det är högaktuellt. Utan på något av Parkinsonsjukas nästan som en ”hälsningsfras”. Har insett att tid för diagnostillfället och höger/vänster-symptom är ett slags sätt att inleda konversation. Och hur gammal, eller snarare ung, man är. Något vi relaterar till. Inte eventuellt jobb eller familjesituation etc.

”Hej, Eva, 52år, diagnos februari i år, symptom i höger sida”

Hur länge man haft sjukdomen vet man nämligen inte. Men långt innan tydliga symptom och diagnos. Undrar just vad som gör att sjukdomen egentligen börjar på olika sidor? En slump? Eller samband med logik respektive känslor? För mig är det klar dopaminbrist på båda sidor men mer på vänster sida (logik-sidan) som styr höger kroppshalva. Ja det hade jag nog haft koll på om jag var hjärnforskare…Någon hjärnforskare här som kan förklara?

Så dagens trista: idag är jag låg. Kroppen börjar bråka lite mer. Sommarens lyxtillvaro ska uppenbarligen inte tas för givet. Har känt igen symptomen senaste veckan. Idag kom till och med tårar!! Som jag längtat efter, men nej tack inte på jobbet. Är inte särskilt sugen på att öka medicineringen även om jag logiskt sett inser att jag tids nog kommer behöva det.

Äsch en dag i taget. Nya tag imorgon. Kram folks!!

10 reaktioner på ”Är du höger eller vänster?

 1. Åsa september 3, 2018 / 3:14 e m

  Kram ❤️❤️❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

 2. Marisnne september 4, 2018 / 9:03 f m

  Här kommer en bamsekram! ❤️😘

  Gillad av 1 person

 3. Carina Sjölnder september 4, 2018 / 9:27 e m

  ❤️ Du skriver och beskriver så bra hur det är!

  Gillad av 1 person

  • ejnebornochparkinson september 6, 2018 / 12:12 e m

   Varma kramar till dig med fina Lotta 🙆‍♀️ Tänker på dig och familjen ❤️❤️❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s