Kroppen signalerar nerförsbacke igen

Ok, mr Parkinson har återvänt från sin semester. Mår lite skräpigt just nu. Skakningarna har ökat. Och när jag skakar får jag värk. Muskeltrött. Men de icke-motoriska symptomen är precis som tidigare ändå värst. Fruktansvärt trött. I kropp och knopp. Tryck i bröstet. Det bubblar inuti mig. Ont i huvudet. Biter ihop käkarna fast jag inte är stressad. Svårt att fokusera och koncentrera mig. Svårt att ta in information. Kroppen signalerar nerförsbacke igen.

Fortsatt sjukskriven 25% året ut. För att orka. För att inte slösa på mitt dopamin. Och för att hinna prioritera träning och sömn/vila. Vill ju jobba och tycker dessutom att det är så himla kul på jobbet nu. Vill inte backa i sjukskrivning till en lägre nivå. Vill orka. VILL!

Medicinen då? Ja det verkar som att kroppen har hunnit anpassa sig till nuvarande medicinering. Jag har väldigt låg dos varför jag kanske borde öka. Men dels är jag rädd för att på sikt gå för fort fram med tablettmedicinering. Det finns en gräns när det kommer att sluta fungera och andra alternativ måste sättas in. Jag är trots allt ”bara” 52 år och kommer behöva lindring läääääänge till. Dels är jag livrädd för biverkningarna. Det finns riktigt ruskiga såna. VILL INTE!

Har ni några råd parkinson-vänner?

Ikväll ska jag i alla fall boxas igen. Hoppas det kan ge mig en skjuts i rätt riktning. Det brukar vara bra för mig. Om jag bara orkar vara vaken tills i eftermiddag

.

2 reaktioner på ”Kroppen signalerar nerförsbacke igen

  1. Åsa september 12, 2018 / 7:46 e m

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️😘

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s