Honungsmåne

Honeymoon är ett av de vackraste ord jag vet. Honungsmåne är också fint. Men smekmånad?? Nja… Enligt Wikipedia: ”Smekmånad kallas brudparets första månad efter bröllopet, och är en del av firandet. Det är då vanligt att paret genomför en semesterresa tillsammans.”

Med parkinsondiagnos har man en så kallad ”smekmånad” har jag förstått. Lindriga symtom som går lätt att hålla i schack och förvånansvärt ”normal” utåt sett.

Motoriskt/fysiskt kan jag definitivt förstå uttrycket då dessa symtom ofta blir betydligt fler och värre med åren. Just nu har jag min så kallade smekmånad då medicinerna fungerar bra. Inte frisk men relativt sett fungerar jag bra.

Men som jag mådde invärtes i början med min starka dagliga ångest och invärtes skakningar kan jag inte känna igen mig i något positivt uttryck överhuvudtaget. Innan jag träffade neurologen var det totalt skit.

Oavsett vad så tycker jag ändå om ordet som sådant. Honungsmåne. Det finns många vackra ord som känns gott att uttala. Snöflinga, hjärtevän, sommaräng, humlor, stjärnhimmel, lyckopiller, livskvalitet, änglabarn, tussilago, kaprifol, solstråle, pussmun, sagogryn, sommarnatt…

Vilket/vilka är ditt/dina vackraste ord?

2 reaktioner på ”Honungsmåne

  1. Ulla januari 26, 2019 / 8:11 f m

    Å så fint! Jag älskar orden månsken, tussilago, solstråle, koltrast och pion! 💕

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s