Tankar och känslor

I helgen var det den stora Parkinsonkongressen. Den genomförs vartannat åt.,Det högst beslutande organet som bland annat väljer förbundsstyrelse. Några inslag av föreläsare fanns också på agendan. Yngre Parkinson, dvs för oss i det här sammanhanget yngre, har också en egen punkt på agendan. I år hade de bett mig komma och föreläsa en halvtimme.

Där satt Sveriges mest kunniga inom Parkinson samlade. Respekt. In kommer jag som haft diagnosen drygt ett år. Vad skulle lilla jag bidra med? Ja, inga powerpointbilder fullspäckade med medicinsk fakta. Det överlåter jag till andra. Mitt ämne var förstås tankar och känslor. Dessa cirka 100 deltagarna har ju också haft, och har, tankar och känslor längs vägen. Det är en del av sjukdomen.

Jag berättade om att min terapi var att skriva. Om bloggen och om boken. Läste några utvalda kapitel. Jag kände mig hemma och jag som egentligen har scenskräck älskade att stå där på scenen och inse behovet av att även prata om den här delen av sjukdomen. Jag hörde skratt och jag såg tårar. Ja, jag gjorde visst någon slags skillnad. Fick mycket cred efteråt och många kramar. Jag hade önskat lite mer tid och tid för dialog med deltagarna.

Men grymt nöjd med dagen åkte jag hem. Ytterst sällan jag säger att jag var bra. Det gick grymt bra! Vilade ett tag och lyckades sedan ta en springtur. Somnade på en mikrosekund.

Nu pausar jag från föredrag ett tag. Vem vet, jag kanske kommer tillbaks i höst.

Tack alla fina på kongressen och allra största kramen till Lena och Åsa.

Fotot från kl 7 på söndagmorgonen då jag var på väg. Har någon något foto från mitt avsnitt får ni gärna maila mig på eva.ejneborn@hotmail.com 🙏🏻

11 reaktioner på ”Tankar och känslor

 1. Lena Schalin maj 20, 2019 / 7:37 f m

  Hej Eva !
  Fint du har skrivit om kongressen. Det gick verkligen bra för dig. Det var som du inte gjort något annat i ditt liv än att föreläsa. Stadig på rösten och blicken på publiken mellan raderna när du läste ur din bok. Bra jobbat.
  Ska se om jag kan hitta en bild på dig när du föreläste.
  Detta är kanske ditt nya jobb åka runt lite och föreläsa om hur det är att leva med Mr P,
  Stor kram till duktiga du 😍

  Gillad av 1 person

 2. Lotta maj 20, 2019 / 6:19 e m

  Vad rörd jag blir när jag läser. En bamsekram till dig. Du är både modig och bra!

  Gillad av 1 person

 3. Åsa maj 21, 2019 / 7:00 f m

  Du är så modig , så stark , så fantastiskt bra 🙏🏼✨❤️

  Gillad av 1 person

 4. Mia maj 21, 2019 / 7:21 e m

  Du är alltid grym Eva och berör ❤

  Gillad av 1 person

 5. lenasjostrand juni 25, 2019 / 5:40 e m

  Op ma 20 mei 2019 om 08:41 schreef Ejneborn och Parkinson

  > ejnebornochparkinson posted: ”I helgen var det den stora > Parkinsonkongressen. Den genomförs vartannat åt.,Det högst beslutande > organet som bland annat väljer förbundsstyrelse. Några inslag av föreläsare > fanns också på agendan. Yngre Parkinson, dvs för oss i det här sammanhanget > yngre,” >

  Gilla

 6. lenasjostrand juni 25, 2019 / 5:41 e m

  Op di 25 jun. 2019 om 19:40 schreef Lena Sjostrand

  > > > Op ma 20 mei 2019 om 08:41 schreef Ejneborn och Parkinson comment-reply@wordpress.com> > >> ejnebornochparkinson posted: ”I helgen var det den stora >> Parkinsonkongressen. Den genomförs vartannat åt.,Det högst beslutande >> organet som bland annat väljer förbundsstyrelse. Några inslag av föreläsare >> fanns också på agendan. Yngre Parkinson, dvs för oss i det här sammanhanget >> yngre,” >>

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s