En symfoni av medicinalarm

Så har jag varit i Höllviken i Skåne 😎

En fantastisk helg i en vacker omgivning med bästa toppenvädret! Det var årets konferens för yngre Parkinsonsjuka. Först sa jag att jag inte alls skulle åka. Kände mig inte redo för att möta sjukdomen ”i så stor skala”. Men sedan tänkte jag ”vad fasen – varför inte”. Så blev det. Reste med två goa parkinsonsystrar från Stockholm.

Programmet innehöll både föreläsningar och aktiviteter. Ett rehabiliteringsteam berättade om sin verksamhet. Toppenbra input för mig då jag snart börjar på förebyggande dag-rehabilitering. Eller som en deltagare föreslog var en bättre benämning: prehabilitering. Smart!

En annan bra föredragande var forskaren Ulrika Sanden som haft/har cancer, hjärntumör och parkinsonism!!! En riktig fighter som inspirerade oss med livsglädje och hopp. Hennes avsnitt om hjärntrötthet var speciellt intressant då det är något som är ett av de tyngsta symtomen för mig. Ulrika gav tips på olika sätt och verktyg för att underlätta att leva med hjärntrötthet. Givande och tankeväckande för mig.

Helgen gav många nya vänner och vi kunde utbyta kunskap och erfarenheter. Stort tack styrgruppen i Yngre parkinson som arrangerat detta. Fantastiskt att anordna allt! Nu ska jag smälta allt och reflektera över olika verktyg jag fått med mig.

Jo just det, med sjukdomen följer måååånga mediciner som ska tas i olika intervaller och vid olika klockslag. För att hålla reda på det har många i det här gänget mobil-alarm. Jag har tex en kvackande anka. Det komiska när så många sitter i samma lokal är hur alla dessa alarm avlöser varandra. En liten symfoni av olika alarm.

Tack Höllviken! Tack parkinsonvänner!

4 reaktioner på ”En symfoni av medicinalarm

 1. Åsa augusti 26, 2019 / 7:49 f m

  🙏🏼💕Låter som du haft en toppenhelg 🤗

  Gilla

 2. Lena Schalin augusti 26, 2019 / 8:04 f m

  Tack Eva för att du kom till årets nationella Yngre Parkinson träffen 2019. Är så glad och tacksam att jag lyckades få dig att komma.
  Inte vart det så skrämmande som man oftast kan tro, en massa sjuklingar. Utan många positiva levnadsglad personer. Som man kan byta erfarenhet med och känna samhörighet med. Dina trevliga resekompisar Ulla och Ingrid kul med lite nya ansikten. Tack ännu en gång för att du kom och hjälpte till så att våran träff blev
  Lyckad och trevlig.
  Kram

  Gilla

 3. Mia augusti 26, 2019 / 11:54 f m

  Kul att få göra din bekantskap! Nu ska jag ta tag i din bok och få lära känna dig lite mer 🤗

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s