Time to say goodbye

Musik gör ju fantastiskt mycket med kroppen och själen. Olika musik behövs för olika stämningslägen. Hur klarade vi oss utan Spotify? En låt som en kort och intensiv period fick otroligt många spelningar av mig var Time to say goodbye (Con te partiro) med Andrea Bocelli och Sarah Brightman.

Det var 2002, närmare bestämt slutet av april. Mats och jag kom hem utan vår lilla Tindra. Kroppen skrek av smärta och ville tillbaks till bårhuset. Vilken mamma var jag som lämnade henne där ensam i kyla och mörker. Det slog mig att hon var utan sockor. Små söta iskalla fötter. Mormor och farmor fick vid vårt sista besök trä på var sin socka och jag kände en lättnad.

Men hemma var det vardag. Grannarna jobbade, barnen gick på dagis och skola, våra föräldrar jobbade som illrar på tomten eftersom de innan vi kom hem redan tokstädat hela huset. Deras sätt att bearbeta sorgen. Handgripligen.

Mats och svärfar fixade med något och jag blev ensam inomhus. Jag satte på Time to say goodbye och kände hur känslorna vällde upp som en tryckkokare. Jag ökade volymen. Igen. Igen. Och igen. På extremt hög volym lyssnade jag om och om och om och om igen på låten. Jag grät och släppte ut smärta. Mats och svärfar hörde utomhus hur jag körde repeat in absurdum. Sedan fortsatte jag pysa ut smärta på fredagarna då jag var ensam hemma. Med musik. Samlade de låtar som tryckte på en känslig punkt inom mig. Så jag kunde få utlopp på fredagar. Bästa terapin. Musik.

Har du någon känsloladdad låt?

8 reaktioner på ”Time to say goodbye

 1. Mia september 21, 2019 / 7:18 f m

  Har många känsloladdade låtar, vad vore livet utan musik.❤

  Gillad av 1 person

 2. Lena Schalin september 22, 2019 / 7:28 f m

  Hej Eva !
  När jag skilde mig efter 32 år spelade jag Lisa Nilsson och låten ”Ett långsamt farväl” jätte mkt. Det minskad lite på samvetet.

  Nu lyssnar jag på några låtar Inge skrivit till mig som finns på Youtube.

  En låt med super text är ” One Moments on time” Danna Winner, den ger mig lite tröst när Mr P är trist och livet suger.

  Din låt lyssnade jag jätte mkt på när jag tyckte mitt äktenskap var på väg utför…

  Musik hjälper i alla sinnesstämningar.
  Kram Lena

  Gillad av 1 person

 3. Lotta september 24, 2019 / 8:59 e m

  Wake me up when September ends…. ❤😥

  Gillad av 1 person

   • Lotta september 25, 2019 / 8:47 e m

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s