En känsla av dödsångest ramlar över mig.

”Parkinsons sjukdom är inte dödlig. Men oerhört plågsam vid ett framskridet stadium.” läser jag på Parkinsonförbundets hemsida.

Fortsätter på samma sajt. ”Den vanligaste dödsorsaken hos de som har Parkinsons sjukdom är lunginflammation, sannolikt beroende på sämre förmåga att svälja och att hosta upp om man sväljer fel.” Man krävs alltså förmodligen till döds. Organen är förslappade.

Ok, utgången känns inte vidare. Tur att det sk framskridna skeendet känns avlägset. Men vad innebär då corona? ”Det är troligen klokt att betrakta personer med Parkinsons sjukdom som en riskpopulation när det gäller COVID-19.”

”Det är en fruktansvärd sjukdom, man kvävs långsamt till döds i fruktansvärd ångest, mer än i andra lunginflammationer, säger Söderberg-Nauclér. ” professor och virusforskare.

Jag som har ångest för att dö i framtiden. Nu vet ingen när det drabbar och så är jag en i riskgruppen. Tårarna rinner och det känns helt plötsligt så himla tungt.

Jag är rädd.

7 reaktioner på ”En känsla av dödsångest ramlar över mig.

 1. Agneta Sandeberg april 16, 2020 / 7:51 f m

  ❤️

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 2. Anna april 17, 2020 / 12:20 e m

  Håller med om att både framtiden och Corona är skrämmande och vissa dagar tar man åt sig mer av allt negativt.
  Men jag försöker leva här o nu, hoppas på bromsmedicin o att Coronan lugnar ner sig.
  Stora kramar o positiva tankar till dig o hoppas att du kan få njuta av en mysig helg 💕

  Gillad av 1 person

 3. Lotta april 21, 2020 / 8:57 e m

  Stor kram ❤. Även om jag inte är rädd för döden – så är jag rädd för sättet att dö på. Och Coronavarianten verkar tillhöra den värre varianten. Vi hoppar över den!!

  Gillad av 1 person

 4. Tina april 28, 2020 / 11:05 f m

  Jag blir ledsen att man skriver sånt här på en hemsida. Och även att det är Parkinsonförbundet som har det på sin hemsida Det låter inget uppmuntrande och ingen ingen vet hur det kommer se framöver.Jag har varit med på många dödsfall även dom med Parkinson. Och jag skulle intre vilja beskriva att dom kvävs till döds. Palliativa vården är fantastisk på att symtomlindra. Dessa patienter hör inte till den yngre kategorin Och jag vill inte förringa Parkinson sjukdom. Men den ser verkligen olika ut för varje individ. Det finns många många som inte har det så oerhört plågsamt trots att det har gått lång tid. Och det kan vara du Eva. ❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s