Salut France

Jag ser klipporna i Calais.  Nu är jag framme i Le Gris Nez. Lämnade Dover för en vecka sedan. Mja, inte på riktigt men virtuellt. Som allt annat i dessa tider. Jag ska förklara.

För ett par veckor sedan kom jag äntligen över den där jobbiga träningströskeln. Det var så himla svårt att få till träningen i höstas när vi inte längre kunde gå på gym.  En lång mörk och tung period som definitivt varit bättre OM jag tränat.

Men NU förstår ni kom vändningen. Nu känner jag mig grymt motiverad att träna. Vad som har hänt? Framför allt att det kommer rapport efter rapport om hur otroligt viktigt det är för oss neurologiskt sjuka att träna. Om jag nu kan påverka min livskvalitet med att träna så gör jag det alla dagar i veckan. Sedan slumpade det sig att jag fick tre verktyg för detta samtidigt. Det är svårt att bara ställa sig och träna hemma. Strukturen saknades och jag behöver struktur.

Mitt första verktyg är min förebyggande rehab som jag fick möjlighet att gå på. På grund av pandemin är vi bara fyra i gruppen. Sjukgymnasten är specialiserad på neurologi och fokus ligger på att träna balans och bål-styrka. Vi kör tabata och gör mycket övningar med bose-boll.

Eftersom vi hade flera träningsredskap hemma men de funnits lite här och där i huset så användes de inte. Nu har vi ordnat ett träningsutrymme. Supernöjda och det gör det ju roligare och lättare till att träna. Jag gillar crosstrainer, vikter och boxningssäcken.

Vad hände då med engelska kanalen. Jo, jag antog en kul virtuell utmaning. Det finns en app som heter Conqueror med kända och olika långa sträckor att genomföra (dvs man går eller springer motsvarande sträckor). Den första sträckan är sammanlagt 33,8 km gjorde jag på en vecka. Ser fram emot Inca-leden till Machu Picchu. Den längsta sträckan är Route 66. Den vill jag fixa. Street views och fakta om platserna är lärorikt och sedan planteras träd för olika milstolpar. Den första sträckan innebar fem nya träd.

Så någon form av träning varje dag. Alla bäckar små…Den här veckan summeras med promenad 20,2 km, crosstrainer 14,6 km, rehabträning 3 h, vikter+box hemma 60 min. Kroppen ömmar skönt.
Det känns extra bra just idag att motarbeta sjukdomen med träning. Idag är det nämligen tre år sedan jag fick den här diagnosen.

5 reaktioner på ”Salut France

 1. Åsa februari 1, 2021 / 6:26 e m

  💪🏼👊🏻👏🏼❣️
  Såååå bra Eva ♥️ Du är bara bäst ♥️

  Gillad av 1 person

 2. Gunilla Åström februari 1, 2021 / 7:15 e m

  Vad duktigt du är 💪 vi behöver alla motivation emellanåt, kul grej 👍.
  Sköt om dig, kram Gunilla 🤗😘

  Gillad av 1 person

 3. Lotta februari 5, 2021 / 5:23 e m

  Åh heja dig – underbart att du kommit igång och tränar. 🏋️‍♀️🏃‍♀️

  Gillad av 1 person

 4. Lotta februari 6, 2021 / 11:14 f m

  Åh heja dig – underbart att du kommit igång och tränar. 🏋️‍♀️🏃‍♀️
  Och vilket roligt sätt att motivera sig 🇨🇵

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s